Nastavení soukromí a cookies

Souhlasem se sdílením dat nám poskytnete informace, které potřebujeme pro zlepšování, analýzu a marketing napříč těmito webovými stránkami. Dále souhlasíte s předáním údajů třetím stranám a mimo EU. Prohlašujeme, že Vámi poskytnuté informace jsou zabezpečeny proti zneužití.

Nastavení soukromí a cookies

Souhlasem se sdílením dat nám poskytnete informace, které potřebujeme pro zlepšování, analýzu a marketing napříč těmito webovými stránkami. Dále souhlasíte s předáním údajů třetím stranám a mimo EU. Prohlašujeme, že Vámi poskytnuté informace jsou zabezpečeny proti zneužití.

Dejte nám prosím vědět, která data nám a našim partnerům dovolíte zpracovat.


Technická data

Trvale zapnuto

Webové stránky potřebují technická data pro správné fungování. Bez těchto dat by nebylo možné například vyhledávat, přehrát video nebo dokončit objednávku v e-shopu.

Analytické a statistické údaje

Analytické a statistické údaje nám pomáhají pochopit, jaké funkce jsou vaše oblíbené, co nám na webu nefunguje, jaké zařízení pro prohlížení stránek používáte a mnoho dalších.

Marketingové údaje

Marketingová data nám prozradí, na které reklamy jste klikli nebo jak jsou naše kampaně na sociálních sítích úspěšné.

Zavřít
Navštívit E-shop

Receptář

Foie gras

Ingredience:

300 g husích jater
1 kulatá bageta
1 šálek vypeckovaných třešní
3 lžíce octa balsamico
3 lžíce cukru
3/4 šálku vína
1 šalotka nakrájená nadrobno
1 skořice
1 šálek kuřecího vývaru
1 lžíce kukuřičného škrobu smíchaná s 1 lžící vody
2 lžičky limetové šťávy
sůl a pepř

Postup přípravy:

Na středním plameni spolu povařte ocet a cukr, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, skořici a víno. Vařte tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje tak na ¼ šálku. Přidejte vývar a třešně a duste společně 5 minut. Odstraňte skořici a za stálého míchání přidejte kukuřičný škrob a míchejte zhruba dvě minuty. Pak přimíchejte limetovou šťávu, sůl a pepř, podle chuti. Pořádně si rozpalte pánev, lehce pokapejte olivovým olejem a vložte husí játra. Pečte zprudka po dobu asi 30 sekund z každé strany. Na kolečko opečené bagety vložte opečená husí játra a přelijte višňovou omáčkou.

K Foie gras doporučujeme servírovat Tramín kořenný Velehrad 863 classic.

Tramín kořenný Velehrad 863 classic