Nastavení soukromí a cookies

Souhlasem se sdílením dat nám poskytnete informace, které potřebujeme pro zlepšování, analýzu a marketing napříč těmito webovými stránkami. Dále souhlasíte s předáním údajů třetím stranám a mimo EU. Prohlašujeme, že Vámi poskytnuté informace jsou zabezpečeny proti zneužití.

Nastavení soukromí a cookies

Souhlasem se sdílením dat nám poskytnete informace, které potřebujeme pro zlepšování, analýzu a marketing napříč těmito webovými stránkami. Dále souhlasíte s předáním údajů třetím stranám a mimo EU. Prohlašujeme, že Vámi poskytnuté informace jsou zabezpečeny proti zneužití.

Dejte nám prosím vědět, která data nám a našim partnerům dovolíte zpracovat.


Technická data

Trvale zapnuto

Webové stránky potřebují technická data pro správné fungování. Bez těchto dat by nebylo možné například vyhledávat, přehrát video nebo dokončit objednávku v e-shopu.

Analytické a statistické údaje

Analytické a statistické údaje nám pomáhají pochopit, jaké funkce jsou vaše oblíbené, co nám na webu nefunguje, jaké zařízení pro prohlížení stránek používáte a mnoho dalších.

Marketingové údaje

Marketingová data nám prozradí, na které reklamy jste klikli nebo jak jsou naše kampaně na sociálních sítích úspěšné.

Zavřít
Navštívit E-shop

Receptář

Špenátový quiche

Ingredience:

těsto:

1 a 1/4 hrnku (160 g) hladké mouky
1/2 ČL soli
1/2 ČL cukru
110 g másla, studeného a nakrájeného (nebo nastrouhaného) na malé kousky
4-5 PL vody, ledově vychlazené

náplň:

90 g smetanového sýra (Philadelphia, Lučina smetanová), pokojové teploty
1/3 hrnku (80 ml) plnotučného mléka (nebo smetany)
3 vejce
300 g mražených špenátových listů, rozmrazených a vymačkaných
250 g strouhaného sýra (Eidam)
4 až 6 jarních cibulek, nakrájených na plátky
1/4 ČL soli
1/4 ČL mletého pepře

Postup přípravy:

těsto:

Do mísy kuchyňského robotu (nebo na vál) dáme mouku a sůl a několikrát zapulzujeme (promícháme).
Postupně přidáváme máslo a pulzujeme, asi 10 krát, dokud se nevytvoří hrudkovité těsto.
Přidáme 3 PL vody a opět zapulzujeme, až se těsto začne spojovat. Následně přidáme 1 PL vody a zase zapulzujeme, až se z těsta vytvoří koule. Pokud je těsto stále sypké, resp. sušší, přidáme další PL vody až se těsto krásně spojí, ale není lepkavé.
Z připraveného těsta uděláme placku a zabalíme ji do fólie, kterou vložíme alespoň na 1 hodinu do lednice.

náplň:

Troubu předehřejeme na 220°C.
Pečící formu o průměru 28 cm vymažeme lehce máslem.
Z těsta vyválíme placku, kterou rozprostřeme do formy.
Smetanový sýr ušleháme ve středně velké míse (nebo v kuchyňskému robotu) dohladka.
Postupně přidáme vejce a šleháme.
Vmícháme zbývající suroviny a řádně promícháme.
Směs nalijeme do připraveného korpusu.
Pečeme dozlatova, cca 25 minut.
Před podáváním necháme 10 minut vychladnout.

Ke špenátovému quiche doporučujeme servírovat Bag in Box Hibernal premium.

Bag in Box Hibernal premium