Nastavení soukromí a cookies

Souhlasem se sdílením dat nám poskytnete informace, které potřebujeme pro zlepšování, analýzu a marketing napříč těmito webovými stránkami. Dále souhlasíte s předáním údajů třetím stranám a mimo EU. Prohlašujeme, že Vámi poskytnuté informace jsou zabezpečeny proti zneužití.

Nastavení soukromí a cookies

Souhlasem se sdílením dat nám poskytnete informace, které potřebujeme pro zlepšování, analýzu a marketing napříč těmito webovými stránkami. Dále souhlasíte s předáním údajů třetím stranám a mimo EU. Prohlašujeme, že Vámi poskytnuté informace jsou zabezpečeny proti zneužití.

Dejte nám prosím vědět, která data nám a našim partnerům dovolíte zpracovat.


Technická data

Trvale zapnuto

Webové stránky potřebují technická data pro správné fungování. Bez těchto dat by nebylo možné například vyhledávat, přehrát video nebo dokončit objednávku v e-shopu.

Analytické a statistické údaje

Analytické a statistické údaje nám pomáhají pochopit, jaké funkce jsou vaše oblíbené, co nám na webu nefunguje, jaké zařízení pro prohlížení stránek používáte a mnoho dalších.

Marketingové údaje

Marketingová data nám prozradí, na které reklamy jste klikli nebo jak jsou naše kampaně na sociálních sítích úspěšné.

Zavřít
Navštívit E-shop

Receptář

Vepřová panenka ve slaninovém kabátku

Ingredience:

1 větší vepřová panenka
100 g anglická slanina
3 lžíce hořčice kremžská
sůl
čerstvě mletý pepř
1 ks cibule
1 ks česnek
olej

Postup přípravy:

Vepřovou panenku očistíme od tuku, osolíme a opepříme. Na větší pánvi jí na trošce oleje necháme zprudka opéct ze všech stran. Na větším prkénku vyskládáme vedle sebe plátky slaniny tak, aby každý druhý byl vždycky o kousek posunutý. To znamená, že při pohledu shora vytvoří po obou stranách „zuby“. Osmahnutou panenku potřeme vydatně hořčicí a do slaniny jí zabalíme. Do zapékací misky nalijeme trochu oleje, přisypeme cibulku s rozetřeným česnekem a chvilinku orestujeme. Na předpečenou cibulku položíme panenku volnými okraji dolů a pečeme po dobu 25-30 minut, podle toho, jak moc růžovou si jí přejeme.

Vepřovou panenku můžeme podávat s restovanou zeleninou.

K vepřové panence doporučejeme servírovat Rulandské modré Velehrad 863 collection při teplotě 14 - 18°C.

Rulandské modré

Rulandské modré Velehrad 863 collection