Vepřová panenka ve slaninovém kabátku
Ingredience:
1 větší vepřová panenka
100 g anglická slanina
3 lžíce hořčice kremžská
sůl
čerstvě mletý pepř
1 ks cibule
1 ks česnek
olej
Postup přípravy:
Vepřovou panenku očistíme od tuku, osolíme a opepříme. Na větší pánvi jí na trošce oleje necháme zprudka opéct ze všech stran. Na větším prkénku vyskládáme vedle sebe plátky slaniny tak, aby každý druhý byl vždycky o kousek posunutý. To znamená, že při pohledu shora vytvoří po obou stranách „zuby“. Osmahnutou panenku potřeme vydatně hořčicí a do slaniny jí zabalíme. Do zapékací misky nalijeme trochu oleje, přisypeme cibulku s rozetřeným česnekem a chvilinku orestujeme. Na předpečenou cibulku položíme panenku volnými okraji dolů a pečeme po dobu 25-30 minut, podle toho, jak moc růžovou si jí přejeme.
Vepřovou panenku můžeme podávat s restovanou zeleninou.
K vepřové panence doporučejeme servírovat Rulandské modré Velehrad 863 collection při teplotě 14 - 18°C.
Rulandské modré Velehrad 863 collection