Nastavení soukromí a cookies

Souhlasem se sdílením dat nám poskytnete informace, které potřebujeme pro zlepšování, analýzu a marketing napříč těmito webovými stránkami. Dále souhlasíte s předáním údajů třetím stranám a mimo EU. Prohlašujeme, že Vámi poskytnuté informace jsou zabezpečeny proti zneužití.

Nastavení soukromí a cookies

Souhlasem se sdílením dat nám poskytnete informace, které potřebujeme pro zlepšování, analýzu a marketing napříč těmito webovými stránkami. Dále souhlasíte s předáním údajů třetím stranám a mimo EU. Prohlašujeme, že Vámi poskytnuté informace jsou zabezpečeny proti zneužití.

Dejte nám prosím vědět, která data nám a našim partnerům dovolíte zpracovat.


Technická data

Trvale zapnuto

Webové stránky potřebují technická data pro správné fungování. Bez těchto dat by nebylo možné například vyhledávat, přehrát video nebo dokončit objednávku v e-shopu.

Analytické a statistické údaje

Analytické a statistické údaje nám pomáhají pochopit, jaké funkce jsou vaše oblíbené, co nám na webu nefunguje, jaké zařízení pro prohlížení stránek používáte a mnoho dalších.

Marketingové údaje

Marketingová data nám prozradí, na které reklamy jste klikli nebo jak jsou naše kampaně na sociálních sítích úspěšné.

Zavřít
Navštívit E-shop

Snoubení vína & sýrů

Vžijte se do role sommeliera a odhalte tajemství snoubení vína a sýrů.

 

Nejbližší termín: 15.3.2019

 

Teoretická prezentace s degustací sýrů a vín. Ochutnávka měkkých sýrů, polotvrdých a tvrdých sýrů, s bílou plísní na povrchu, s modrou plísní uvnitř sýra, sýrů s mytou kůrou a další.

Dělení vína dle cukernatosti, nezkvasitelných sýrů, tlaku, barvy odrůd atd. Naše oblasti a jejich Terroir.

Chuťové kombinace sýrů a vína za pomocí tzv. ,,mostů“ – strategie třetího vjemu …

(džemu, vinného želé, olejů, balsamika, ovocných povidel atd.)

Prohlídka sklepního hospodářství vinařství Víno Hruška. Ochutnávka nefiltrovaných vín, včetně občerstvení.

Hlavní body kurzu:

  • Narození sýra
  • Výroba a pasterizace
  • Syřidla a tučnost sýrů
  • Tvrdost sýrů
  • Dělení sýrů
  • Skladování a správné pořadí chutí
  • Párování sýrů s víny
  • Kvalita sýrů a cena
  • Známe sýry a jejich původ
  • Naše vinařské oblasti a jejich Terroir
  • Dělení vína dle zbytkových cukrů, tlaku atd.
  • Síra a dubové sudy
  • Nejpěstovanější odrůdy
  • Dubové sudy a jejich alternativy
  • Teplota vína k servisu
  • Degustace, základy hodnocení vína

Místo konání: Vinárna-sklep, Blatnička, vinařství Víno Hruška

Doba prezentace: 4-5 hod., začátek 15:00, konec prezentace 20:00 následuje volná zábava, ukončení 22:00.

V ceně kurzu: Sýry a jejich kombinace, občerstvení, degustovaná vína, prohlídka sklepního hospodářství (Několik desítek kombinací vína a sýrů)

Maximální počet uchazečů: 18 osob

Cena kurzu: 1990,-

Doporučujeme ubytování za zvýhodněnou cenu 490,- (Penzion Víno Hruška, Blatnička). Zvýhodněná cena platí pro obsazení dvoulůžkového pokoje.

Kurzem vás bude provázet Marian Jemelík, degustátor, obchodní manažer a sommelier společnosti s kolegou Markem Jestřabíkem, koordinátorem akce.

  1. Rezervace a dotazy: Marek Jestřabík, marek.jestrabik@vinohruska.cz; tel.: 775 239 684
  2. Platební podmínky: Rezervace je platná po zaplacení plné částky na účet: 214205511/0600 a to 14 dnů před konáním kurzu. Do poznámky pro příjemce napište vaše jméno a datum konání kurzu.V případě absence propadá plná částka ve prospěch organizátora akce.