Vžijte se do role sommeliera a odhalte tajemství snoubení vína a sýrů.
Nejbližší termín: 15.3.2019
Teoretická prezentace s degustací sýrů a vín. Ochutnávka měkkých sýrů, polotvrdých a tvrdých sýrů, s bílou plísní na povrchu, s modrou plísní uvnitř sýra, sýrů s mytou kůrou a další.
Dělení vína dle cukernatosti, nezkvasitelných sýrů, tlaku, barvy odrůd atd. Naše oblasti a jejich Terroir.
Chuťové kombinace sýrů a vína za pomocí tzv. ,,mostů“ – strategie třetího vjemu …
(džemu, vinného želé, olejů, balsamika, ovocných povidel atd.)
Prohlídka sklepního hospodářství vinařství Víno Hruška. Ochutnávka nefiltrovaných vín, včetně občerstvení.
Hlavní body kurzu:
- Narození sýra
- Výroba a pasterizace
- Syřidla a tučnost sýrů
- Tvrdost sýrů
- Dělení sýrů
- Skladování a správné pořadí chutí
- Párování sýrů s víny
- Kvalita sýrů a cena
- Známe sýry a jejich původ
- Naše vinařské oblasti a jejich Terroir
- Dělení vína dle zbytkových cukrů, tlaku atd.
- Síra a dubové sudy
- Nejpěstovanější odrůdy
- Dubové sudy a jejich alternativy
- Teplota vína k servisu
- Degustace, základy hodnocení vína
Místo konání: Vinárna-sklep, Blatnička, vinařství Víno Hruška
Doba prezentace: 4-5 hod., začátek 15:00, konec prezentace 20:00 následuje volná zábava, ukončení 22:00.
V ceně kurzu: Sýry a jejich kombinace, občerstvení, degustovaná vína, prohlídka sklepního hospodářství (Několik desítek kombinací vína a sýrů)
Maximální počet uchazečů: 18 osob
Cena kurzu: 1990,-
Doporučujeme ubytování za zvýhodněnou cenu 490,- (Penzion Víno Hruška, Blatnička). Zvýhodněná cena platí pro obsazení dvoulůžkového pokoje.
Kurzem vás bude provázet Marian Jemelík, degustátor, obchodní manažer a sommelier společnosti s kolegou Markem Jestřabíkem, koordinátorem akce.
- Rezervace a dotazy: Marek Jestřabík, marek.jestrabik@vinohruska.cz; tel.: 775 239 684
- Platební podmínky: Rezervace je platná po zaplacení plné částky na účet: 214205511/0600 a to 14 dnů před konáním kurzu. Do poznámky pro příjemce napište vaše jméno a datum konání kurzu.V případě absence propadá plná částka ve prospěch organizátora akce.