Nastavení soukromí a cookies

Souhlasem se sdílením dat nám poskytnete informace, které potřebujeme pro zlepšování, analýzu a marketing napříč těmito webovými stránkami. Dále souhlasíte s předáním údajů třetím stranám a mimo EU. Prohlašujeme, že Vámi poskytnuté informace jsou zabezpečeny proti zneužití.

Nastavení soukromí a cookies

Souhlasem se sdílením dat nám poskytnete informace, které potřebujeme pro zlepšování, analýzu a marketing napříč těmito webovými stránkami. Dále souhlasíte s předáním údajů třetím stranám a mimo EU. Prohlašujeme, že Vámi poskytnuté informace jsou zabezpečeny proti zneužití.

Dejte nám prosím vědět, která data nám a našim partnerům dovolíte zpracovat.


Technická data

Trvale zapnuto

Webové stránky potřebují technická data pro správné fungování. Bez těchto dat by nebylo možné například vyhledávat, přehrát video nebo dokončit objednávku v e-shopu.

Analytické a statistické údaje

Analytické a statistické údaje nám pomáhají pochopit, jaké funkce jsou vaše oblíbené, co nám na webu nefunguje, jaké zařízení pro prohlížení stránek používáte a mnoho dalších.

Marketingové údaje

Marketingová data nám prozradí, na které reklamy jste klikli nebo jak jsou naše kampaně na sociálních sítích úspěšné.

Zavřít
Navštívit E-shop

Receptář

Candát s citronovou omáčkou

Ingredience:

150 g filet z candáta
25 g másla
15 g pšeničné hladké mouky
250 ml smetany 30 %
1 citron
šalotka
koření na ryby
sůl
bílý pepř
250 ml bílého vína
 

Postup přípravy:

Přepustíme máslo (tedy, pomalu v hrnečku rozpustíme a sbíráme pěnu, potom přelijeme tak, že sedlinu na dně nepřelijeme).

Připravíme citrónovou omáčku. Nastrouháme kůru z citrónu. Odšťavníme citrón a šťávu dáme stranou. Na přepuštěném másle zpěníme najemno pokrájenou cibulku nebo šalotku, citrónovou kůru a zaprášíme moukou. Přidáme znovu kůru a trochu cukru. Podlijeme vínem, citrónovou šťávou, dochutíme solí, pepřem a provaříme. Pro nadýchanost přelijeme omáčku do úzké nádoby, ponorným mixerem mixujeme a propěníme.

Filet z 1/2 candáta překrojíme na polovinu a osušíme. Obalíme v mouce, která je smíchaná s rybím kořením. Oklepeme od přebytečné mouky. Na přepuštěném másle opečeme pomalu filety tak, aby byli hotové. Přendáme stranou na teplo.

Pánvičku od candáta podlijeme malinko vodou nebo vývarem a lehce provaříme (abychom jí vlastně smyli od výpeku a chuti candáta) - pak přelijeme do citrónové omáčky. Znovu lehce provaříme a přepasírujeme přes nejjemnější špičák nebo síto. Hotovou omáčku opatrně pomalu zjemníme smetanou.

K šafránovému rizotu doporučujeme servírovat Merzling Fresh Collection

Merzling Fresh collection