gastro servis

Naším cílem je celoroční podpora prodeje našich partnerů.

 

Naši velkoobchodní odběratelé mohou využívat jména a silné značky VÍNO HRUŠKA, která se o její známost a image neustále stará, stejně jako o vývoj a propagaci vinných produktů a potřeb pro sommeliery.

Nacházíte se: úvodní strana > gastro servis

vinný lístek

Vinný lístek dává jistou představu o individualitě podniku a jeho úkolem je pomoci zákazníkovi, ne ho odradit. Proto by neměl obsahovat dlouhé popisy vín, jenom základní informace. Ty zahrnují název vína, kategorie kvality, výrobce, ročník a cenu za láhev, v některých případech můžete ještě přidat další údaje, ale vždy se držte zásady jednoduchosti a srozumitelnosti.

Společnost VÍNO HRUŠKA, s.r.o. zpracuje vinné lístky pro jakýkoliv gastronomický subjekt včetně několika jazykových mutací. Tento vinný lístek/nabídku Vám zpracuje náš sommelier, který po osobní návštěvě  v dané provozovně a po konzultaci s kompetentní osobou doporučí vína s přihlédnutím na daný region, segment zákazníků či kulturní zvyklosti atd.

 

propagační stojánky

Vzhledem k rozmanitosti dnešní nabídky v gastronomických provozovnách jsme připravili propagační stojánky, které slouží k nabídce rozlévaných přívlastkových a zahraničních vín, k různým kulturním akcím (např. Svatomartinské hody) nebo aktuální sezónní nabídce osvěžujících růžových vín.

 

 

 

 

chladící skříně, vinotéky

Ideální skladovaní pro láhvová vína v dnešní době jsou chladící skříně, které chladí stupňovitě, což je velmi důležité, jelikož servis každého vína si žádá svou teplotu. Tyto chladící skříně jsou velmi vhodné pro gastronomii z hlediska flexibility, rychlé obsluhy a z technického hlediska jsou nenáročné.
Prosklená chladící skříň slouží i jako vizuální nabídka zákazníkům.

 

Vinotéky AMON SIMPLE
Jednodušší varianta s korpusem z laminotřísky bez mřížky ve dveřní výplni.

Technické údaje: 100 kusů lahví, hmotnost 100 kg, teplota +18/+10°C,
vnější rozměry (š)640 x (h)490 x (v)2030 mm

Vinotéky AMON SUPER
Celomasivní provedení se zlatou mřížkou ve dveřní výplni, dvojkřídlové dveře, provedení se sekcí pro červená vína.

Technické údaje: počet lahví 78 ks + 78ks, hmotnost 155 kg, teplota bílá vína +12/+6°C, červená vína +20/+14°C, vnější rozměry (š) 1170 x (h)460 x (v)2030 mm

Vinotéky HAIERJC – 110GDD
Technické údaje: duální zóna, na 31 ks lahví, nastavitelná teplota, ukazatel vlhkosti, efektivní cirkulace vzduchu, dřevěné police, rozměry (v x h x š) 98 x 50 x 61 cm

Vinotéky HAIERJC – 160GDD
Technické údaje: duální zóna, na 54 ks lahví, nastavitelná teplota, ukazatel vlhkosti, efektivní cirkulace vzduchu, dřevěné police, rozměry (v x h x š) 128 x 50 x 61 cm

 

školení obsluhujícího personálu

Naše služby zdaleka nekončí jenom sestavením vinného lístku na míru, ale i zaškolením obsluhy.
Náš sommelier Vás osobně navštíví ve Vaší restauraci a odprezentuje sommelierské minimum, které začíná od rozdělení kvality vín, teploty podávání, servisu, volby sklenic přes psychologii prodeje až ke kombinaci Vaší kuchyně s víny.
Školení také nabízí praktickou ukázku servisu bílého vína, dekantaci červeného vína, degustaci – nástin vinařského slovníku, charakterizaci vín.

Chronologické  sestavení školení:

- klasifikace moravských a českých vín

dle cukernatosti moštu

dle obsahu oxidu uhl. ve víně

dle zbytkového cukru

- výběr vín v dané restauraci z hlediska regionu

- seznámení s praktikami obsluhy při servisu

- teorie serv. vína, popř. jiných nápojů

teplota

druh sklenic

inventář obsluhy

- praktická ukázka servisu vína             

bílého

šumivého

dekantace červeného vína

- jak degustovat víno, degustace servírovaných vín

- uskladnění vína                                   

sklep

vinotéka

chladící skříně

- kombinace vín s pokrmy

- psychologie prodeje

- vady a nemoci vín

- konkrétní přizpůsobení servisu v daném podniku

- další připomínky a konzultace

 

Školením Vás provede lektor Marian Jemelík, sommelier spol. VÍNO HRUŠKA

 

gastro wine

Pod touto doménou společnost nabízí sommelirské kurzy pro studenty učňovských škol, středních hotelových škol, ale také pro širokou veřejnost se zájmem o tuto profesi.

Kurz je zaměřen na víno - vinohradnictví, degustaci vína, servis vín, dekantování, sekání sektů – sabrage, servis doutníků, kombinaci pokrmů s víny atd…

V případě zájmu o podrobnější informace kontaktujte níže uvedenou osobu:

Marian Jemelík, lektor v oboru gastronomie, sommelier spol. VÍNO HRUŠKA, s.r.o.
e-mail: marian.jemelik@vinohruska.cz
tel.: +420 774 850 047